25-26.01.2024. održan je inicijalni sastanak na projektu UNI HEALTH u Staroj Zagori u Bugarskoj. Na ovom sastanku krenulo se sa planiranjem prvih aktivnosti na razvoju zajedničkih obrazovnih programa u područjima zdravstvene i sportske kulture, planiranju pilot treninga i letnjih škola, te izgradnji međuinstitucionalne mreže saradnika.

Projekat UNI HEALTH -Academic partnership for health improvement of youth with health disorders and special needs, po ugovoru KA 220-HED-47/05-10-2023 finansiran je iz Erasmus+ programa i ima za cilj unapređenje fizičkog zdravlja mladih kroz povećanje motivacije za zdrav način života kroz fizičko vaspitanje isport a kroz organizaciju programa zdravstvenog razvoja za posebne grupe mladih sa posebnim potrebama i oslabljenog zdravljairazmenu iskustava sa inostranim partnerima. Za rezultat će imati I izrađen zajednički obrazovno-metodološki studijski vodič za zaštitu i unapređenje zdravlja mladih.

Nosilac projekta je TRAKIYSKI UNIVERSITET iz Stare Zagore a UG Osveženje partner na projektu zajedno sa ostalim partnerima iz drugih zemalja: Pavlodar State Pedagogical University (Kazahstan), Canakkale Onsekiz Mart Universitesi (Turska), Institutia Invatamint Universitaad e Stat din Comrat (Moldadova), Sveuciliste Sjever (Hrvatska), Centro Nazionale Sportivo Libertas Associazione di Promozione Sociale (Italija), Senergy Elemzo es Kutato Neprofitna Korlato lt Fe Udruga lelossegu Tarsasag (Mađarska), i Faznigrowth O Ü (Estonija)

Projekat će se realizovati do 31.08.2026. godine

Similar Posts

Ostavite odgovor